Select Page

Varljive vremenske (ne)prilike

Varljive vremenske (ne)prilike

Iako smo tek prije tri dana proslavili Uskrs, vremenske prilike više nalikuju božićnim blagdanima. Naime, nakon naglog zahlađenja, naoblake i kiše u većem dijelu Bosne i Hercegovine, u pojedinim dijelovima zemlje pao je i snijeg. Bijeli pokrivač pokrio je osim planinskih vrhova i Sarajevo, Livno, Kupres, Tomislavgrad itd. U susjednoj Hrvatskoj zabijelio se Gorski Kotar i Lika. Varljivi travanj tako je iznenadio mnoge diljem Bosne i Hercegovine, a poljoprivrednici s razlogom strahuju za usjeve.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda velika količina padalina očekuje se i ujutro, te u noći sa srijede na četvrtak. U jutarnjim satima očekuje se većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. Tijekom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. U Hercegovini se danas očekuje pretežno oblačno vrijeme prije podne, moguća i slaba kiša. Tijekom dana će doći do postupnog smanjenja naoblake.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stupnja celzijeva. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva celzijevih.

Iz BiHAMK pak upozoravaju da se danas u većem dijelu zemlje prometuje otežano i usporeno zbog snijega, a na dionicama u Hercegovini kolnici su mokri i skliski.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

posusje.net

OGLASI

Loading