Select Page

Sve manje na more, a sve više u brdske ljepote posuškog kraja

Sve manje na more, a sve više u brdske ljepote posuškog kraja

Bogata kulturno-zabavna manifestacija “Posuško lito” otvara vrata i za sustavniji razvitak posuškog kraja u svim smjerovima.

Skupovi, predstave, igre i zabave razotkrivaju sve vrijednosti posuškog kraja od povijesnih do brojnih potencijala koje nudi priroda od Podbile preko Vučipolja i Tribistova pa preko Rakitna do Blidinja. Raseljeni Posušani ovih ljetnih dana navraćaju u svoj dragi kraj. Stižu iz Austrije, Njemačke, Kanade, Australije ali iz Zagreba, Slavonije, Rijeke i drugih krajeva.

StecakRic_pec_bih

Prenose neka svoja iskustva i daju korisne prijedloge kako bi cijeli kraj bio još ljepši i bogatiji. Među raznolikim temama su i svi biseri posuškog kraja koji mame svojom ljepotom na ljetne odmore i izlete. Tako su i dvije Posušanke koje žive u Zagrebu i surađuju s turističkim uredima na Jadranu, naglasile sve ljepote i u Tribistovu uz bajno jezero.

-Ovo malo gdje ima. Tu je mirisno, svježe i lijepo doći i odmoriti se. Evo i bazena za kupanje u čistoj vodi u čarobnom okruženju, potvrdile su Posušanke.

Trib-jez1_pec_bih_050717

To su nekoliko dana ranije kazale i Katica Lončar i sestra Ljuba koje su u Njemačkoj. U Dugopolju su stećci te na Ričini, Viru i drugim mjestima. Vidljiv je i kameni most na Ričini koji se obnavlja a u priči o ljepotama su i mlinica u Zagorju, Vrpolju i Podbijoj. Stoga sve više Posušana i Hercegovaca odlaze na izlete u brda a manje na morsku plažu. Kada se porazgovara s Posušanima u svijetu, a koji dobro poznaju turističke potencijale, može se zaključiti kako cijeli posuški kraj treba još više poraditi na razvitku svojih bogatih turističkih potencijala.

VL/PC

OGLASI

Loading