Select Page

VATERPOLO: Hrvatska potopila i Crnu Goru, sada slijedi borba za zlato!

VATERPOLO: Hrvatska potopila i Crnu Goru, sada slijedi borba za zlato!

Hrvatski vaterpolisti u polufinalu Olimpijskih igara u Riju pobijedili su Crnu Goru sa 12:8 prikazavši sjajnu igru baš kao i u četvrtfinalu protiv domaćina Brazila 10:6. Odlični dupini tako su osigurali medalju, a imat će priliku i obraniti zlato iz Londona koje su osvojili kada ih je vodio Ratko Rudić, danas izbornik Brazila.

Ujedno, bila je ovo i repriza polufinala prošlih Igara, kada je Hrvatska sa 7:5 prošla u finale i osvojila zlato protiv Italije. Izabranici Ivice Tucka susreli su se s Crnom Gorom i u skupini te pobijedili sa 8:7. Trijumf je tada donio Luka Bukić pogotkom u posljednjim sekundama.

Danas je naša reprezentacija bila slabija za Damira Burića koji je isključen protiv Brazila, no njegov izostanak nije se osjetio jer igra je bila na najvišoj razini. Marko Bijač svojim je obranama ‘izludio’ domaćina Igara pa je ponovno bio u početnom sastavu. I bio je opet jedan od junaka prikupivši 13 obrana.

Uz njega blistali su i Andro Bušlje (četiri gola) te Anđelo Šetka (tri gola). U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan sa po tri pogotka.

Ovo je treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.

Hrvatska će u finalu, u subotu (22.50 sati), igrati protiv boljeg iz susreta Srbije i Italije.

vecernji.ba/Foto:Reuters

OGLASI

Loading