Select Page

Vatreni odradili prvi trening u St. Gallenu

Vatreni odradili prvi trening u St. Gallenu

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je po dolasku u St. Gallen trening na pomoćnom terenu stadiona Kybunpark na kojem će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Švicarske.

Vatrene je u Švicarskoj dočekalo prohladno vrijeme i slaba kiša, a na okupljanje je stigao i Milan Badelj, koji je bio upitan zbog nužne izolacije uslijed velikog broja suigrača u Genoi pozitivnih na SARS-CoV-2.

Trening su propustili Filip Uremović koji se momčadi pridružio na večeri, odnosno Josip Brekalo koji u St. Gallen stiže sutra.

– Meni je cilj da protiv Švicarske priliku dobiju igrači koji su do sada manje igrali i koji nisu uvijek bili u krugu reprezentacije. Želimo ih vidjeti, što znači da ćemo protiv Švicaraca igrati s momčadi koja će biti dosta pomiješana, naglasio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

– Želimo vidjeti igrače koji nisu bili često u krugu reprezentacije, a igraju dobro u svojim klubovima. Svi su zaslužili poziv i sada imaju priliku nametnuti se i pokazati da na njih možemo računati u bliskoj budućnosti. Moje pravilo je već poznato, u reprezentaciju se teško upada i ispada iz nje, ali, s obzirom na okolnosti u kojima se događaju česti izostanci igrača, moramo naći određena rješenja. Rekli smo da pripremamo momčad za Europsko prvenstvo i ovo je prigoda da vidimo neka nova lica, dodao je.

Svjetski doprvaci će u utorak u 19 sati imati još jedan trening, a prijateljska utakmica između Švicarske i Hrvatske je na rasporedu u srijedu u 20.45 sati na stadionu Kybunpark.

U četvrtak je povratak u Hrvatsku, a istoga dana Hrvatska će trenirati na Hitrec-Kacianu.

Prije utakmice sa Švedskom Dalićevi odabranici će imati još dva treninga, a dvoboj protiv Švedske je u nedjelju u 18.00 sati na stadionu Maksimir. Tri dan kasnije bit će nova repriza finala svjetskog prvenstva izmneđu Hrvatske i Francuske, ovoga puta na stadionu Maksimir.

hrt.hr/MArko Prpić-PIXSELL

OGLASI

Loading