Select Page

Važna obavijest za poljoprivrednike koji se bave uzgojem povrća, žitarica i drugih poljoprivrednih kultura, te su upisani u RPG ili RK

Važna obavijest za poljoprivrednike koji se bave uzgojem povrća, žitarica i drugih poljoprivrednih kultura, te su upisani u RPG ili RK

Budući da je produžen rok za podnošenje prijava na Javni poziv za prikupljanje prijava za poticanje proljetne sjetve u F BiH za 2020. godinu, obavještavaju se svi poljoprivredni proizvođači koji su upisani  u Registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i/ili Registar klijenata (RK) a koji su obavili ili planiraju obaviti proljetnu sjetvu da, sukladno s  FMPVŠ, još mogu prijaviti proljetnu sjetvu do 06.05.2020. (srijeda) do 09:00 sati.

Dodjela sredstava se odnosi na sufinanciranje prihvatljivih troškova  za proizvodnju: silažnog i merkantilnog kukuruza, heljde, povrća (rajčice, paprike, patlidžana, krastavca, kupusa, cikle, mrkve graha, luka i sl) i drugih poljoprivrednih kultura.

Prijave će evidentirati Služba za gospodarstvo, odjel za gospodarstvo i razvoj općine Posušje, gdje možete dobiti sve dodatne informacije.

Prijave proljetne sjetve možete izvršiti putem telefona, broj:039/685-722, svakim radnim danom od 08:00 – 13:00 sati.

Kao dokaz za proljetnu sjetvu bit će potrebno priložiti  fiskalni račun o izvršenoj kupovini  sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava. Za poduzeća i obrte koji posluju putem računa potrebna je faktura i dokaz o plaćanju po fakturi za kupljeni repromaterijal, izdana na njihovo ime. Za fizičke osobe dovoljan je obični fiskalni račun na kojem je vidljiv prodavalac te vrsta i cijena kupljenog repromaterijala.

Služba za gospodarstvo

Odjel za gospodarstvo i razvoj

OGLASI

Loading