Select Page

Večeras u Posušju prikazivanje dokumentarnog filma „Bijeli put“

Večeras u Posušju prikazivanje dokumentarnog filma „Bijeli put“

Dokumentarni film „Bijeli put“, redatelja Zdenka Jurilja, bit će prikazan večeras (18. srpnja) u kinodvorani Posušje, s početkom u 20 sati, u organizaciji udruge PAUK.

Film govori o humanitarnom konvoju “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“ kojim je ratnih devedesetih godina spašeno više od 70 tisuća Hrvata šireg područja Lašvanske doline tijekom gotovo 8 mjeseci opsade.

“Film Bijeli put nije priča o ratu. Nije priča o dobrim i lošim momcima. To je priča o običnom čovjeku, ljubavi i humanizmu. Za samo četiri projekcije, film je privukao više od dvije i pol tisuće gledatelja”, rekao je redatelj Zdenko Jurilj.

„Bijeli put“ redatelja Zdenka Jurilja i produkcijske kuće Kadar iz Širokog Brijega sniman je u koprodukciji s HRT-om i BHRT-om, a autorsku ekipu čine Tomislav Bubalo, producent, Antoni Ćorić direktor fotografije i Tomislav Topić montažer.

U filmu u trajanju od 79 minuta govore: Slobodan Lang, Ante Damjanović, dr. Tihomir Perić, Tihomir Blaškić, Džemal Merdan, Branko Čulo, dr. Ivan Bagarić, dr. Mate Granić, dr. Miro Jakovljević, fra Zoran Livančić, fra Velimir Valjan, fra Iko Skoko, fra Stipo Karajica, Meri Vlaić, Sally Backer…
https://www.youtube.com/watch?v=GPD6F1BH5Q8

Ulaz je slobodan.

Projekcija se odvija u sklopu manifestacije Posuško lito.

OGLASI

Loading