Select Page

VEČERNJAKOV PEČAT: Frano Oreč – jedini Posušanin među 150 nominiranih za osobu godine!

VEČERNJAKOV PEČAT: Frano Oreč – jedini Posušanin među 150 nominiranih za osobu godine!

Uspješni gospodarstvenici, vjerski autoriteti, političari, kulturni djelatnici, glazbenici, sportaši, znanstvenici, ali i „obični, mali ljudi velikih djela“… osobe su koje su obilježile prošlu i prve mjesece ove godine.

Ocjenjivački sud Večernjakova pečata izabrati će tko je među njima ostavio najviše traga. Svjesni kako pojedini kandidati neće biti za svakoga prihvatljivi, Direkcija Večernjakova pečata je u okružju u kojem živimo nastojala prepoznati i istaknuti one koji su ponajviše obilježili vrijeme iza nas.

Hercegovački kamen znanstveno obradio. Više od 50 godina istražuje ono što je oblikovalo „kršni“ narod

Jedini Posušanin između 150nominiranih za osobu godine je Frano Oreč, predsjednik Udruge „Zvuci s kamena“ iz Posušja. Frano organizira simpozije, piše znanstvena djela, neumorno radi na promociji glavnog građevinskog elementa u prirodi. Primjenom njegovih savjeta u gradnji brojni objekti u BIH pokazali su kako su otporni na katastrofe. Inženjer rudarstva sudjelovao je i u očuvanju stećaka. Iza njega su i brojne knjige.

Tko će biti laureati Pečata u pojedinim kategorijama i tko će postati Osoba godine, odlučiti će Večernjakov Ocjenjivački sud. No, bez obzira na to tko 26. svibnja bude izabran, svaki od nominiranih iza sebe ima upečatljivu priču. Bilo da je ona životna, poslovna ili pak politička.

Posušje.net

OGLASI

Loading