Select Page

Veledrogerija iz Posušja krenula u nabavu ruskog cjepiva ‘Sputnik V’

Veledrogerija iz Posušja krenula u nabavu ruskog cjepiva ‘Sputnik V’

Kako je za N1 potvrdila direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije Andrea Jurić, jedna veledrogerija iz Posušja pokrenula je postupak nabavke ruskog cjepiva ‘Sputnik V’ u svrhu komercijalnog cijepljenja građana.

“Zavod za javno zdravstvo županije Zapadnohercegovačke je putem svih svojih domova zdravlja i Zavoda direktno otvorio brojeve telefona gdje ljudi mogu ostaviti svoje podatke, odnosno svi oni koji se žele cijepiti kad cjepivo stigne. Umjesto da čekamo skrštenih ruku kao ostatak, potrudili smo se napraviti korak naprijed”, naglasila je Jurić za N1.

Prema njenim saznanjima, u ovom slučaju čeka se završetak administrativnih procedura u Agenciji za lijekove BiH. Kako je naglasila direktorica Jurić, Zavod za javno zdravstvo ne nabavlja cjepivo, cijepljenja će biti komercijalna, građani će plaćati cjepivo, ali usluga davanja cjepiva biti će besplatna u Zavodu i domovima zdravlja. Interes građana u Hercegovini je veliki, a zainteresiranih ima i u Sarajevskoj županiji, te nekim drugim županijama.

“Uvidom u službenu evidenciju ove agencije, obavještavam vas da se Agenciji za lijekove i medicinska sredstva Bosne I Hercegovine još uvijek nitko nije obratio zahtjevom za davanje dozvole za stavljanje u promet cjepiva protiv Covid-19”, naveli su iz Agencije za lijekove BiH na upit N1

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading