Select Page

Velik broj slučajeva upale pluća kod mlađih osoba u SKB Mostar

Velik broj slučajeva upale pluća kod mlađih osoba u SKB Mostar
Odjel za plućne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru proširio se još na dva bolnička odjela zbog velikog broja slučajeva upala pluća i respiratornih problema.

Pročelnica Odjela za plućne bolesti i TBC Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dr. Kristina Galić izjavila je kako je u posljednjih šest tjedana značajno povećan broj hospitaliziranih, od kojih je velik broj mlađih osoba.

Riječ je o upalama pluća koje su virusne ili bakterijske i koje respiratorno ugrožavaju bolesnika, rekla je dr. Galić.

Pojasnila je kako se najčešće radi o opsežnim upalama pluća, ali i slučajevima teškog pogoršanja bronhijalne astme ili kronične opstruktivne bolesti pluća.

Trenutačno na Odjelu zbog pneumonija imamo značajan udio bolesnika mlađe životne dobi s atipičnim pneumonijama i njihovim komplikacijama, dodala je.

Zbog velikog broja zahtjeva Odjel za plućne bolesti proširen na još dva odjela u SKB-u Mostar kako bi se moglo skrbiti za respiratorne bolesnike, piše Bljesak.info.

Dr. Galić rekla je da očekuje kako će se početkom ožujka smanjiti broj oboljelih kojima treba hospitalizacija na Odjelu za plućne bolesti i TBC te pad stope obolijevanja od gripe i drugih respiratornih virusa.

OGLASI

Loading