Select Page

Veliki obrat nakon pregovora: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine

Veliki obrat nakon pregovora: Rusija objavila povlačenje u dijelu Ukrajine
Rusija će radikalno smanjiti vojnu aktivnost na području oko Kijeva i Černihiva, javlja ruska novinska agencija Tass.

Objavilo je to, kako navode, ministarstvo obrane Rusije u priopćenju koje je pročitao zamjenik ministra obrane Ruske Federacije, general-pukovnik Aleksandar Fomin.

Zbog činjenice da se pregovori o pripremi Ugovora o neutralnosti i nenuklearnom statusu Ukrajine, kao i o davanju sigurnosnih jamstava Ukrajini kreću primjenjivati, uzimaju u obzir načela o kojima se raspravljalo tijekom današnjeg sastanka i u cilju povećanja međusobnog povjerenja i stvaranja potrebnih uvjeta za daljnje pregovore i postizanje konačnog cilja – odobrenja i potpisivanja navedenog sporazuma, ministarstvo obrane Rusije donijelo je odluku da se radikalno smanji vojna aktivnost na kijevskom i černihivskom području, rekao je Fomin.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu ranije je u utorak izjavio da će “vojna operacija u Ukrajini” trajati dok se ne ispune ciljevi, no istovremeno je najavio zaokret u ruskoj strategiji u Ukrajini.

Prva faza rata je dovršena. Ruska vojska se usredotočuje na primarni cilj koji se odnosi na oslobađanje Donbasa, rekao je Šojgu.

(www.jabuka.tv | Foto: Alexander Ermochenko)

OGLASI

Loading