Select Page

VELIKI TRADE: Bojan Bogdanović seli u jednu od najboljih ekipa Istoka!

VELIKI TRADE: Bojan Bogdanović seli u jednu od najboljih ekipa Istoka!

PRIČA se kotrlja danima, a sada se čeka još samo službeno priopćenje klubova. Nositelj igre hrvatske reprezentacije, 27-godišnji Bojan Bogdanović postaje novi igrač Washingtona. Napušta New York i seli u jednu od najboljih ekipa Istočne konferencije.

Netsi su ”trejdali ”Bojana Bogdanovića i Chrisa McCullougha u zamjenu za Washingtonove Andrewa Nicholsona, Marcusa Thorntona te prvi pick 2017. godine na NBA draftu.
Washington je već neko vrijeme tražio igrače na pozicijama dva i tri i pravi bek šuter im je nužno trebao. Našli su ga u Bojanu i doveli su ga dva dana prije isteka prijelaznog roka u najjačoj ligi svijeta.

Za razliku od Bojanovih Netsa, kluba koji je vjerojatno najgora momčad NBA-a u posljednjih dvadesetak godina, Wizardsi su ozbiljna ekipa i trenutačno se bore za vodeće pozicije na Istoku. Trenutačno su treća momčad Istoka s omjerom 34-21.

Prva petorka im je zaista moćna, no problem Wizardsa je nešto slabija klupa i kronično im nedostaje širina te vrhunski šesti igrač. Tu bi strašnu ulogu mogao igrati Babo.

Dok je s Netsima Bogdanović ozbiljno grabio prema jednom od najgorih omjera u povijesti, s Washingtonom, koji je ozbiljna ekipa, Babo bi mogao biti glavni rival LeBronu i Cavsima za naslov na Istoku.

Ovim tradeom profitirali su svi. Netsi, kojima je sezona upropaštena, dobili su dvojicu solidnih igrača i prvi pick, dok su se Wizardsi pojačali baš tamo gdje su bili najtanji.

index.hr

OGLASI

Loading