Select Page

Veliki uspjeh vinara iz Hercegovine

Veliki uspjeh vinara iz Hercegovine

Na nedavno održanom 28. međunarodnom susretu vinograda i vinara pod nazivom SABATINA (mali Lošinj, hotel „AURORA“, 15.- 19.11.2018.), a u organizaciji Zadružnoga Saveza Dalmacije (ZSD) sudjelovali su između ostalih i hercegovački proizvođači vina zajedno s Federalnim agromediteranskim zavodom iz Mostar koji je ujedno znanstveno-stručni suorganizator navedene manifestacije.

Vinari su se natjecali u kategorijama buteljiranih, otvorenih vina ali i rakija i jakih alkoholnih pića. Dodjeljivane su zlatne, srebrne i brončane medalje i diplome za kvalitetu kao i diplome za sudjelovanje na SABATINI 2018.

Veliki broj osvojenih nagrada na SABATINI 2018. je dokaz da je kvaliteta naših vina na zaista vrhunskoj EU razini i da imamo vina koja mogu ravnopravno stajati uz bok renomiranim markama iz EU. Dobivene nagrade su samo dokaz našim vinarima da se nalaze na pravom putu i ujedno novi poticaj za budućnost našega vinarstva.

Prvak SABATINE 2018 u kategoriji rakije i destilata je VINJAK ANDRIJA koji je osvojio dvije nagrade. To su – najbolje ocijenjeni proizvod u kategoriji rakija i destilata i prvak izgleda proizvoda.

Valja napomenuti da su svi navedeni nagrađeni vinari partneri Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru. Dobivene nagrade dodijeljene našim vinarima su ujedno priznaje Zavodu. Zajedno već dugo godina se borimo za svaki novi hektar vinograda u Bosni i Hercegovine, a dobivene nagrade su potpora na zacrtanom putu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva. Dakle, ostajemo i dalje zajedno na promociji naših vina i širenju ove kulture u Bosni Hercegovini, priopćio je Federalni agromediteranski zavod Mostar.

OGLASI

Loading