Select Page

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama!

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama!

Legenda “Modrih” Velimir Zajec (68) izabran je za novog predsjednika hrvatskog nogometnog prvaka Dinama na Skupštini kluba koja je u nedjelju održana na maksimirskom stadionu.

Od 60 članova na skupštini se pojavilo 52 zastupnika, a 31 glas dobio je Zajec, dok je njegov protukandidat Mirko Barišić, koji je vodio “Modre” od travnja 2000. godine kada je naslijedio Zlatka Canjugu, dobio 19 glasova. Dva člana bila su suzdržana.

“Zajec zeko, Dinamovo med i mlijeko”, kako ga je prozvao legendarni radijski reporter Ivo Tomić, na izborima je predvodio listu “Dinamovo proljeće” koja je imala 25 članova, dok je Barišićeva lista koju je birao Izvršni odbor imala 35 članova.

Za pobjedu je trebalo skupiti većinu glasova, a da je kojim slučajem bilo izjednačeno, Skupština bi bila dužna sazvati nove izbore u roku od 60 dana.

U startu je bilo jasno kako Zajecu nedostaje šest “ruku” s nominalno Barišićeve liste, na koncu se od Barišića odmetnulo nekoliko njih, što je bilo dovoljno za pobjedu.

Zajec je u Dinamu bio igračka legenda koja je predvodila “plave” do naslova 1982. U Maksimiru je igrao od 1974. do 1984. kada je prešao u grčki Panathinaikos, u kojem je 1988. godine završio karijeru.

U Maksimiru je bio tehnički direktor, financijski, pa sportski direktor i trener. Sada je postao predsjednik kluba.

OGLASI

Loading