Select Page

Stiže nam novo pogoršanje vremena na ionako loše vrijeme

Stiže nam novo pogoršanje vremena na ionako loše vrijeme

Nedjelja, 10. ožujak, nam donosi još jedan vjetrovit i topao dan uz pojačano jugo širom zemlje. Jugo će početi jačati od jutarnjih sati nedjelje, a doseći će svoj vrhunac u poslijepodnevnim i večernjim satima nedjelje, naveli su na svojoj Facebook stranici BHMeteo.

“Uz vrhunac vjetra širom zemlje jaki udari vjetra, u zapadnim, jugozapadnim, središnjim, istočnim dijelovima Bosne te u većem dijelu Hercegovine povremeno olujni udari jačine do 60 km/h.

Najjači vjetar se očekuje u brdsko-planinskim krajevima, prvenstveno na planinama zapadne Bosne uz lokalno orkanske udare vjetra jačine 80-90 km/h”, dodali su.

Što se tiče vremena u nedjelju, očekuje se uglavnom umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

“Najviše naoblake tijekom dana u Hercegovini i na jugozapadu Bosne uz lokalno slabiju kišu. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne više sunčanog vremena gdje će biti i najtoplije uz temperature lokalno do 22 °C.

U nedjelju navečer i u noći na ponedjeljak prodorom hladne fronte, na zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini će biti jače kiše i pljuskova lokalno praćenih grmljavinom. Prolazno jača kiša će se od jutarnjih sati ponedjeljka postupno sa zapada širiti i na ostatak zemlje – uz kišu lokalno moguća grmljavina.

Dolaskom oborina vjetar će oslabiti”, naveli su na stranici BHMeteo.

OGLASI

Loading