Select Page

Veterani NK Posušje osvojili turnir u Koprivnici

Veterani NK Posušje osvojili turnir u Koprivnici

Koprivnički nogometni veterani, NK Romantičari, i ove godine organizirali su tradicionalni turnir povodom Dana državnosti.

Uz Romantičare, na turniru su sudjelovali i nogometni veterani HNK Dinare iz Knina, Veterani Grada Vukovara te NK Posušje iz Bosne iz Hercegovine, dakle ovaj turnir imao je i međunarodni karakter.

Turnir koji se igrao na Gradskom stadionu NK Slaven Belupa, otvorio je gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić. U polufinalnim utakmicama sastale su se momčadi Vukovara i Dinare te Posušja i domaćin Romantičari.

Posušani su u prvoj utakmici golovima Ivana Petrica, Anđelka Ramljaka , Danijela Pandžići i dva puta marija Knezovića pobjedili Romantičare sa rezultatom 5:0, i s tim se plasirali u finale turnira.
Finalni susret kojega su Posušani odigrali sa ekipom veterana NK Vukovara u regularnom dijelu završilo je bez pogodaka 0:0, nakon čega se pristupilo izvođenjem jedanaesteraca koji su odlučivali o pobjedniku ovogodišnjeg tradicionalnog turnira u Koprivnici.

K. Jurišić, D. Pandžić i Musa bili su precizni sa bijele točke, a od tri vukovarska jedanaesterca, posuški golman Tomislav Bašić uspio je dva obraniti i tako donio radost posuškim veteranima.

Nakon finala slijedio je susret “trećeg poluvremena” – druženje nogometnih prijatelja Međimurja, Slavonije, Dalmacije i Hercegovine.

Spomenimo još kako su veterani Nk Posušja pred polazak na ovaj turnir – koji se preklapa sa datumom i prvom godišnjice smrti pokojnog Marija – Make Begića, položili cvijeće i uz molitvu zapalili svijeću na njegovu grobu, te time simbolično odali počast i poštovanje svome nezaboravnom kapetanu.

Posušje.net/M. Bešlić

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading