Select Page

Veterani Posušja pobjednici memorijala

Veterani Posušja pobjednici memorijala

Nogometaši Posušja pobjednici su memorijalnog turnira veterana „Miljenko Nenadić i Ivica Miloš“ igranog u Posušju.

Prije samog početka, sudionici turnira i izaslanici klubova posjetili su njihova groblja, gdje su uz prigodnu molitvu odali im počast i položili cvijeće na grob ovih pokojnih nogometaša.

Ovo je bilo 14. izdanje ovog turnira a drugo pod ovim nazivom. Turnir je počeo minutom šutnje za pok. Miljenka i Ivicu kao i nedavno preminulog kapetana Marija Begića – Maku. Nakon što je odslušana i „Lijepa naša“, turnir je svečano prigodnim riječima otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar. Na otvaranju turnira nazočio je Božo Galić, Vukovarsko-srijemski Župan.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovale su četiri ekipe: Nk Romantičari iz Koprivnice, Nk Mladost iz Prološca, veterani Vukovarsko-srijemske županije i domaćin veterani HŠK Posušje.

Uvjeti za igru su bili idealni, budući da je kratkotrajni pljusak donio toliko željeno osvježenje za sve igrače. U prvom polufinalnom susretu Romantičari su izgubili 2:1 od Mladosti koja je pobjednički gol zabila iz jedanaesterca minutu prije kraja. U drugoj utakmici domaćini su bili bolji od veterana Vukovarsko-srijemske županije.

U borbi za treće mjesto Romantičari iz Koprivnice izgubili su od veterana Vukovarsko-srijemske županije sa 3:2, a u finalnoj utakmici Posušje je savladalo Mladost nakon jedanaesteraca.

U službenom dijelu programa, koji se odvijao u restoranu Astorija, podjeljeni su pehari ekipama za osvojena mjesta uz zahvalu svim sponzorima.

Nagrade su uručivali načelnik Branko Bago, ministar hrvatskih branitelja ŽZH Mladen Begić, Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan i Tomislav Begić sin pok. Make.

Posušje.net

OGLASI

Loading