Select Page

VIDEO Nerješivi misterij: Selo tone u san i nitko im ne može pomoći

VIDEO Nerješivi misterij: Selo tone u san i nitko im ne može pomoći

Misteriozna epidemija spavanja zahvatila je stanovnike jednog sela u Kazahstanu, koje su zbog te pojave prozvali “Sleepy Hollow”. Poremećaj uzrokuje povećana količina tekućine u mozgu.

Liječnici dosad nisu mogli identificirati zbog čega se poremećaj javlja kod žitelja sela Kalači na sjeveru Kazahstana, a problem je to koji ih muči već pune četiri godine. Gotovo 14 posto od 600 stanovnika pati od navedenog poremećaja. Mnogi seljani sad žive u strahu da se možda nikad neće probuditi iz sna.

Tijekom proteklog ljeta čak 60 seljana prebačeno je u bolnicu zbog istog poremećaja, koji ih ostavlja ošamućenima, zbog kojeg ne mogu stajati na nogama, umorni su i imaju probleme s pamćenjem. Neki su se žalili i na vrlo jake halucinacije.

Liječnici su već isključili mogućnost zaraze virusom ili bakterijom, poput meningitisa. Znanstvenici isto tako nisu mogli naći prisutnost kemikalija u tlu ili vodi, koje bi mogle izazivati tu bolest.

Ona je prava uspavana ljepotica: Spava oko 18 sati na dan

Uzrok bolesti ostaje misterij, no teorija ne nedostaje. Mnogi seljani vjeruju da su uzrok bivši rudnici urana iz sovjetskog doba u blizini, koji su već godinama napušteni. Drugi pak vjeruju da je negdje na području zakopan toksični otpad te da je to uzrok bolesti u selu.

Igor Samušenko, jedan od stanovnika Kalačija ima sina koji je obolio od te misteriozne bolesti i ne zna kako mu pomoći. “On trči okolo te odjednom postane miran te počne teturati. Kad okrene glavu njegove oči istaju fokusirane na ono što je prethodno gledao. Ako ga pokušate probuditi, čini se kao da želi otvoriti oči, ali nemože”, rekao je Samušenko za RT, a prenosi Daily Mail.

Zbunjeni liječnici oboljelim seljanima dijagnosticirali su encelopatiju, poremećaj mozga nejasnog porijekla. Snimke mozga pokazale su kod mnogih seljana povećanu količinu tekućine u mozgu – odnosno edemu. Stručnjaci strahuju da dugotrajan efekt edema na mozgu može imati dugoročne posljedice na neurološki razvoj mozga kod djece.

dnevnik.hr

OGLASI

Loading