Select Page

Vijeće ministara zatražilo međunarodnu pomoć u gašenju požara na Čvrsnici

Vijeće ministara zatražilo međunarodnu pomoć u gašenju požara na Čvrsnici

Vijeće ministara BiH na danas (utorak) održanoj izvanrednoj telefonskoj sjednici jednoglasno je donijelo Odluku o dopuni Odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara, koju je predložilo Ministarstvo sigurnosti.

Zatražena je međunarodna podrška u gašenju požara u obliku vatrogasnih snaga, sredstava i letjelica za gašenje požara iz zemalja s kojima Bosna i Hercegovina ima potpisane sporazume i memorandume o suradnji u zaštiti i spašavanju te letjelica kroz procedure Mehanizma za civilnu zaštitu Europske unije.

Ovime je Vijeće ministara BiH dopunilo prošlotjednu odluku kojom je zatražilo od Republike Hrvatske međunarodnu pomoć slanje kanadera s posadom radi pomoći u gašenju požara u BiH.

Traženje šire međunarodne podrške u gašenju požara u BiH  iz zemlje i zraka uslijedilo je nakon eskalacije požara u BiH, osobito na području općine Posušje – Park prirode „Blidinje“, te područja Parka prirode „Sutjeska“.

Požare u BiH iz zraka gase helikopteri Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Helikopterski servis Republike Srpske i kanader Ratnog zrakoplovstva Republike Hrvatske.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading