Select Page

Vinjani: Počele trodnevnice u susret svetoj Ani

Vinjani: Počele trodnevnice u susret svetoj Ani

Župa Hercegovački Vinjani misama devetnicama se priprema za blagdan suzaštitnice župe svete Ane koja se slavi u petak 26. srpnja. U utorak 24. srpnja započinju trodnevnice koje se održavaju u župnoj crkvi u Vinjanima u 6 sati ujutro.

Uoči same svetkovine, u četvrtak 25. srpnja u 19 sati u kapelici svete Ane slavit će se misa uočnica koju će predslavit fra Nikola Jurišić, posuški mladomisnik. Pod misom će biti poseban blagoslov djece, trudnica i onih koji mole milost majčinstva. Prije svake svete mise bit će prilika za svetu ispovijed.

Na samu svetkovinu u petak prva sveta misa slavit će se u 7 sati ujutro. Slijedi u 10.30 sati svečana procesija od župne crkve svetog Josipa do kapelice svete Ane. Po završetku procesije slijedi sveta misa u 11 sati koju će predslaviti don Miljenko Džalto, župnik Rankovića kod Novog Travnika.

Navečer u 19 sati na blagdan svete Ane također će se slaviti sveta misa u kapelici svete Ane koja će istovremeno biti i blagoslovna molitva malonogometnog turnira Hercegovački Vinjani koji tu večer započinje na igralištu područne škole u Vinjanima.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading