Select Page

Vinjani: Priprema za blagdan svete Ane i posjetu biskupa Palića

Vinjani: Priprema za blagdan svete Ane i posjetu biskupa Palića

Župa hercegovački Vinjani ovih dana sprema se na dva velika slavlja: spomendan svete Ane, suzaštitnice župe, te posjete oca biskupa Petra Palića koji će blagosloviti novo sagrađene sakralne sadržaje u ovoj župi.

Proslava svete Ane

U hercegovačkim Vinjanima u nedjelju 17. srpnja počinje devetnica na čast svete Ane. Mise devetnice će se slaviti u 6 sati ujutro kako nedjeljom tako i svakim radnim danom.

Sveta Ana se slavi u utorak 26. srpnja, a proslava počinje svetom misom uočnicom u ponedjeljak 25. srpnja u 19 sati. Misu uočnicu predslavit će fra Ivan Landeka mlađi, odgojitelj franjevačkih novaka na Humcu. Pri kraju ove svete mise bit će poseban blagoslov djece i trudnica.

Na svetkovinu svete Ane u utorak 26. srpnja svete mise slavit će se u 7 sati u župnoj crkvi, a od 10. 30 sati kreće procesija iz župne crkve svetog Josipa prema kapelici svete Ane na Rakića groblju gdje će se proslaviti svečana sveta misa koju će predmoliti fra Slaven Brekalo, župnik  župe svetog Mihovila u Tomislavgradu. Također, navečer na sam blagdan svete Ane, slavit će se sveta misa u kapelici svete Ane u 19 sati, za one koji iz nekog razloga nisu mogli doći ranije.

Dolazak biskupa Palića

Nevezano za proslavu svete Ane, u subotu 23. srpnja u 19 sati, biskup mostarsko – duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko – mrkanski monsinjor Petar Palić stiže u župu svetog Josipa u Vinjanima. Tom prilikom, biskup Palić će pod svečanom svetom misom koja će se održati u 19 sati na vanjskom oltaru župne crkve, blagosloviti taj isti oltar, zatim kip blaženog Alojzija Stepinca, te Lurdsku špilju.

Iz župe u Vinjanim poručuju da ste svi dobro došli na sve ove svečanosti i proslave.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading