Select Page

Višići na krilima sudaca do pobjede protiv Posušja

Višići na krilima sudaca do pobjede protiv Posušja

Nogometaši HŠK Posušje izgubili u okviru 12. kola Druge lige FBiH – Jug u gostima u Čapljini od HNK Višići rezultatom 2:1.

Ovo je Posušju drugi poraz u sezoni i drugi uzastopni nakon kojeg je ostao gorak okus u ustima. Nije sporno da i nogometni suci imaju pravo na grešku, ali suđenje kakvo su na svojoj koži iskusili posuški nogometaši bilo je katastrofalno.

Niz loših odluka

Na utakmici je bilo niz loših sudačkih odluka koji su svaku dvojbenu situaciju sudili u korist domaćina. U tim odlukama prednjačio je glavni sudac utakmice Dženan Podrum koji je na utakmici dosudio samo dva prekršaja za Posušje, a čak njih 27 za domaću ekipu. „Dobar“ posao u Čapljini je odrađivao i pomoćni sudac Jelin koji je u nekoliko navrata dosuđivao nepostojeća zaleđa gostujućih igrača.

10688460_10202027693013045_3971394348231558165_o

Kontroverze nisu dobre za nogomet, a na ovoj utakmici ih je bilo u velikom broju. Nije sramota izgubiti utakmicu, i od toga nitko ne bježi, ali je frustrirajuće izgubiti utakmicu zbog niza loših odluka sudaca na koje se sada sumnja da su bili potkupljeni. Onoliko pogrešnih odluka ne može biti slučajno i sve se svodi na jedno: NK Sloga Ljubuški mora biti prvak!

Sloga projekt NS BiH!?

Izgleda da je ovaj klub projekt Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji je imun na sve ove događaje i bit će zanimljiva njihova reakcija nakon ovakvog suđenja u Čapljini te pogledati izvještaj delegata utakmice o suđenju. Svaka utakmica se snima i na video materijalu se može vidjeti apsolutno sve. Naravno, ukoliko snimka još postoji… Sloga je daleko najbolja i najskuplja momčad u ligi te nisu potrebne ovakve malverzacije koje dovode u pitanje regularnost prvenstva.

Na početku prvenstva Sloga je bila veliki favorit za prvo mjesto, i još je, ali mlada i srčana ekipa Posušja, kojoj su okosnica momčadi domaći igrači, odlično su otvorili prvenstvo i bili su u mrtvoj utrci za naslov jesenskog prvaka. Međutim, nakon remija u Ljubuškom, netko je procijenio da je „đava odnio šalu“ i počeo se voditi onom „bolje spriječiti, nego liječiti“.

Svim silama se ulažu napori da se Posušje, koje je u zadnjih godinu dana stalo na noge (organizacijski, financijski, navijački), izbaci iz utrke za prvaka.
Ostaje nam nada da će institucije nogometnog saveza reagirati i spriječiti da se ovakve stvari događaju na budućim utakmicama.

Za kraj dodajmo da u posljednjem kolu Posušje na Mokrom Docu dočekuje ekipu Kupresa.

OGLASI

Loading