Select Page

Vlada ograničila rast cijena struje gospodarstvenicima u FBiH

Vlada ograničila rast cijena struje gospodarstvenicima u FBiH
Vlada Federacije BiH ograničila je rast cijena električne energije gospodarstvenicima na 20 posto, potvrdio je u utorak premijer Nermin Nikšić.

Vlada je na prethodnoj sjednici proglasila stanje ugroženosti opskrbe električnom energijom za 2024. godinu čime je ispunila zakonske uvjete da samostalno propiše način formiranja i kontrole cijena struje.

Iz Udruge poslodavaca FBiH su kazali da su im u proteklom razdoblju iz Elektroprivrde BiH nuđeni ugovori za 2024. godinu s povećanom cijenom struje do 70 posto.

Kako je ranije istaknuto, rast cijena struje se odnosi samo na gospodarstvo i ona neće biti skuplja za građane, prenosi Klix.ba.

Međutim, kako je to bilo i prethodnih godina poskupljenje struje gospodarstvenicima u konačnici su osjetili građani povećanom cijenom roba i usluga na što je upozorio i predsjednik Udruge poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

U situaciji kada aktualna vlast i dalje nije uradila ništa na smanjenju poreza i doprinosa na plaće, ukidanju parafiskalnih nameta i liberalizaciji tržišta radne snage, povećanje cijene električne energije predstavljat će novo opterećenje za gospodarstvo, ali i građane, smatra Smailbegović.

www.jabuka.tv

OGLASI

Loading