Select Page

ŽZH prva trajno postavila zastavu EU ispred svog sjedišta

ŽZH prva trajno postavila zastavu EU ispred svog sjedišta
Zastava Europske unije, uz onu BiH i ŽZH, bit će trajno postavljena ispred zgrade Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Vlade.

Ovim činom postali su prva županijska vlada u Federaciji BiH koja je trajno istaknula zastavu Europske unije ispred svog sjedišta čime su poslali jasnu poruku čemu teže i gdje se vide u budućnosti.

Potvrda takvih ambicija snažno je iskazana u ponedjeljak tijekom službenog posjeta šefa Izaslanstva EU u BiH i posebnog predstavnika EU u BiH Johanna Sattlera koji je pohvalio Županiju Zapadnohercegovačku i ohrabrio ih u daljnjem ispunjavanju uvjeta Unije.

Još 2016. godine Vlada ŽZH osnovala je Ured za europske integracije sa sjedištem u Širokom Brijegu kao samostalnu stručnu službu., preuzeto s portala Jabuka.tv.

Spomenuti Ured osnovan je s ciljem ispunjavanja obveza koje se pojavljuju pred Županijom Zapadnohercegovačkom u procesu europskih integracija, uspostavljanja učinkovitog sustava upravljanja razvojnim procesima te praćenja provedbe Strategije razvitka ŽZH, kao i uspostavljanja aktivne međunarodne i prekogranične suradnje.

Podsjećamo, početkom listopada Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ureda predsjedateljice Borjane Krišto, jednoglasno je donijelo Odluku o isticanju zastave Europske unije u ministarstvima, upravnim organizacijama i drugim tijelima Vijeća ministara BiH – u novom tekstu.

Prema Odluci, uz zastavu BiH, na zgradi u kojoj se nalazi sjedište ministarstvaupravne organizacije i drugog tijela koje je osnovalo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ističe se zastava Europske unije. Prednost u isticanju ima zastava Bosne i Hercegovine..

OGLASI

Loading