Select Page

VLADA RH: 620 000 kuna za OŠ fra Petra Bakule Posušje i Dom zdravlja

VLADA RH: 620 000 kuna za OŠ fra Petra Bakule Posušje i Dom zdravlja

Hrvatska vlada donijela je u četvrtak odluku o raspodjeli 24 milijuna kuna (oko 6 milijuna maraka) za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH za 2018. godinu.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas istaknuo je kako je riječ od dosad najvećem iznosu koji se usmjerava za potporu Hrvatima u BiH, javlja Hina.

Za 31 projekt u kulturi bit će utrošeno 5,4 milijuna kuna, za 23 projekta na području obrazovanja i znanosti 6 milijuna kuna, za 16 projekta na području zdravstva 5,2 milijuna kuna, a za 35 projekata u ostalim područjima 7,3 milijuna kuna, naveo je Milas. Ustavna je obveza skrbiti o Hvatima izvan domovine, naglasila je ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Općina Posusje nastavlja s uspješnim apliciranjima na natječaje

“Sredstva se usmjeravaju na nekoliko vitalnih područja za ostanak i opstanak Hrvata u BiH”, rekla je Pejčinović Burić koja drži da bi se u budućnosti na sličan način trebali razvijati odnosi s Hrvatima i u drugim zemljama.

Među odabranim projektima su dva iz Posušja: nastavak izgradnje dijela građevinsko-zanatskih i instalacijskih radova u novoj osnovnoj školi fra Petar Bakula Posušje za koji je odobren iznos od 500 000 kn, te projekt Rekonstrukcija krovišta i poboljšanje energetske učinkovitosti te rekonstrukcija
garaža za Dom zdravlja za koji će se izdvojiti 120 000 kuna a s kojima je uspješno aplicirala općina Posušje na čelu s načelnikom i službom za razvoj općine Posusje.

vecernji.ba

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading