Select Page

Sa 28. sjednice OV: Prijevoz učenika s posebnim potrebama i onih iz socijalno ugroženih obitelji ubuduće besplatan!

Sa 28. sjednice OV: Prijevoz učenika s posebnim potrebama i onih iz socijalno ugroženih obitelji ubuduće besplatan!

Danas je održana 28. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Među 21 točkom Dnevnog reda izdvajamo usvajanje dopune Odluke o prijevozu učenika kojom se mjesečne participacije oslobađaju učenici s invaliditetom i učenici čiji su roditelji korisnici stalne socijalne pomoći.

Također, govoreći o školskoj tematici spomenimo kako su usvojena izvješća o radu Osnovnih i srednjih škola s područja naše općine.

Po završetku Javnog natječaja i izbora kandidata, Općinsko vijeće danas je usvojilo prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Bajka o imenovanju kandidatkinje Željke Martić na mjesto ravnateljice ove javne ustanove.

Na Dnevnom redu našao se i niz inicijativa i prijedloga odluke za izradu izmjene i dopune regulacijskog plana. Među inicijativama usvojena je ona koja se odnosila na križanje ulica Bana Ivana Mažuranića i Kneza Trpimira; Ulice Ivana Raosa i Katarine Zrinske, dok su usvojene odluke za izradu izmjene i dopune regulacijskog plana Gaj – Cvitanovića ograde i Mokri Dolac – Šumski Gaj.

28SJEDNICA 2

Usvojena je i Odluka o deficitarnim zanimanjima u općini Posušje. Među njima su: matematika, fizika, latinski jezik, kemija, strojarski inženjer-konstruktorski smjer, arhitektonsko urbano inženjerstvo i biologija.

U svrhu poticanja formiranja taksi službe, vijećnici su usvojili prijedlog dopune Odluke vezane za davanje ovlasti Udruzi HVIDR-a koja inače vrši naplatu parkinga na glavnim posuškim ulicama. Promjenom se izuzima dio parkirališnih mjesta od naplate koji će ubuduće biti rezervirani za taksi službu.

Na kraju pohvalimo odluku posuških vijećnika kojom su od svojih naknada izdvojili po 100KM za potrebe liječenja člana jedne socijalno ugrožene obitelji.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading