Select Page

Vlada ZHŽ iznenađena reakcijom Studentskog centra u Mostaru

Vlada ZHŽ iznenađena reakcijom Studentskog centra u Mostaru

Studentski centar Sveučilišta u Mostaru jučer je objavio kako će studenti iz Zapadnohercegovačke županije ove godine morati plaćati punu cijenu smiještaja i obroka u ovoj ustanovi.

Naime, kako se navodi u priopćenju kojeg potpisuje glasnogovornica ovog centra Anita Glibić, ovakva odluka je donesena od strane Upravnog vijeća Studentskog centra Mostar. Svoju odluku obrazlažu neredovitom uplatom subvencija od strane Zapadnohercegovačke županije, što ovom Centru stvara dugovanja.

Kako se to ne bi dogodilo Studentima koji dolaze iz ove županije od 1. rujna 2017.godine naplaćivati će se puni iznos mjesečnog boravka i ishrane u iznosu od 345 konvertibilnih maraka, stoji u priopćenju.

Glibić dodaje kako centar osim 500 studenata koji žive u domu nudi prehranu za još 400 do 500 vanjskih studenata tijekom akademske godine po čemu su također jedinstveni u BIH i neće dopustiti jednoj županiji da naruši kvalitetu svim ostalim studentima koji su naporno učili i trudili se kako bi zasluženo dobili mjesto u domu. Glibić dalje navodi kako Zapadnohercegovačka županija prema njihovim izračunima Studentskom centru Mostar treba uplatiti 370.000 KM.

Uvećana subvencija bi trebala biti uplaćena krajem ovog mjeseca

Ovakva, reakcija Studenstskog centra u Mostaru pomalo iznenađuje, s obzirom da je na posljednjoj sjednici Vlade Zapadnohercegovačke županije razmatrana upravo subvencija ovom Centru, te je trebala biti uplaćena do kraja ovog mjeseca.

Vlada Zapadnohercegovačke županije na svojoj posljednjoj sjednici donijela je odluku kojom se za Studentski centar u Mostaru ove godine izdvaja 300.000 konvertibilnih maraka. Riječ je o 100.000 konvertibilnih maraka više nego što je izdvojeno prošle godine, piše Ljubuški.info.

Kako je tom prilikom kazano iz Vlade Zapadnohercegovačke županije povećanje izdvajanja sredstava za Studentski centar u Mostaru prije svega rezultat je nastojanja ove Vlade da se što većem broju studenata s područja Zapadnohercegovačke županije omogući subvencionirana cijena smještaja i ishrane u ovom domu.

HMS

OGLASI

Loading