Select Page

Vlada ZHŽ nabavlja četiri interventna vatrogasna vozila

Vlada ZHŽ nabavlja četiri interventna vatrogasna vozila

U prostorijama Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije u Grudama održan je sastanak predsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenka Ćosića i ravnatelja Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Drage Martinovića s predstavnicima dviju općina i grada u ZHŽ-u.

Plan nabave

Sastanku su nazočili gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj i Mario Jukić, pomoćnik načelnika za gospodarstvo Općine Posušje. Načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić nije nazočio sastanku jer se u isto vrijeme održavala sjednica Općinskog vijeća Ljubuški, piše Večernji list BiH.

Vlada Zapadnohercegovačke županije početkom sljedeće godine planira nabavu četiri interventna vatrogasna vozila za općine Grude, Ljubuški i Posušje i Grad Široki Brijeg. Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije dr. sc. Drago Martinović i predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić upoznali su sudionike sastanka o načinu nabave, kao i karakteristikama vatrogasnih vozila koja se namjeravaju nabaviti.

“Vlada Zapadnohercegovačke županije će ići u nabavu četiri interventna vatrogasna vozila koja će, nadam se, biti od velike pomoći, ne samo pri gašenju požara nego i pri prometnim i drugim nesrećama kojima su izravno ugroženi ljudi i materijalna dobra”, rekao je, između ostalog, predsjednik Ćosić.

Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević rekao je kako će u sljedeću požarnu sezonu Široki Brijeg ući puno spremniji, jer osim interventnog vatrogasnog vozila, koje će nabaviti Vlada Zapadnohercegovačke županije, Široki Brijeg će također nabaviti jedno polovno vatrogasno vozilo – cisternu.

Govoreći o ostalim aktivnostima vatrogasaca, pomoćnik načelnika Općine Posušje Mario Jukić rekao je kako pripadnici posuške vatrogasne postrojbe, osim primarne zadaće gašenja požara, pomažu i u uređenju grada, čišćenju snijega, otklanjanju posljedica nevremena.

Grudski načelnik Ljubo Grizelj se u svoje ime i u ime načelnika općina zahvalio predsjedniku i članovima Vlade na ovoj izuzetno korisnoj inicijativi za sve jedinice lokalne samouprave u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Vidljivi pomaci

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije dr. sc. Drago Martinović upoznao je sudionike sastanka o aktivnostima Uprave civilne zaštite, kao i organiziranosti i funkcioniranju civilne zaštite i vatrogastva u jedinicama lokalne samouprave u Zapadnohercegovačkoj županiji naglasivši da su pomaci vidljivi, da će uskoro i vatrogasci u Širokom Brijegu i Grudama ući u sastav civilne zaštite, te da je Općina Ljubuški formirala zasebnu službu za civilnu – protupožarnu zaštitu.

“U ovoj 2017. godini učinjeni su veliki pomaci u organiziranju službi civilne zaštite, kao i vatrogasnih postrojbi u jedinicama lokalne samouprave. Sukladno našim mogućnostima, pomogli smo i u opremanju službi za zaštitu i spašavanje. Organizirali smo edukaciju djece u srednjim školama, kao i jednodnevnu obuku Stožera civilne zaštite. U programu našega rada za 2018. godinu, osim opremanja službi za zaštitu od požara, planirat ćemo i obuku za pripadnike tih službi. Sljedeće godine ćemo također nastaviti i s opremanjem ostalih službi za zaštitu i spašavanje u našoj županiji”, rekao je ravnatelj Uprave civilne zaštite ZHŽ-a dr. sc. Drago Martinović.

vecernji.ba

OGLASI

Loading