Select Page

Vlada ŽZH će uplatiti plaće za oko 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru

Vlada ŽZH će uplatiti plaće za oko 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru
Vlada ŽZH će uplatiti minimalnu neto plaću za oko 2.000 radnika zaposlenih u privatnom sektoru.

S ciljem očuvanja što većeg broja radnih mjesta Vlada Županije Zapadnohercegovačke će svakom poslodavcu čijem je gospodarskom subjektu zabranjen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite, a koji nije otpustio radnike za iste uplatiti minimalnu neto plaću, potvrdili su dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević i ministar gospodarstva ŽZH Dario Sesar.

Na dnevnom redu sjednice Vlade ŽZH, koja će se održati u utorak, naći će se Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Riječ je o zakonskom riješenu koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Kada je riječ o uplati minimalne plaće u spomenutom Prijedlogu Zakona se navodi kako će se ova mjera realizirati putem javnog poziva sukladno kriterijima koje utvrdi Vlada, a bit će isplaćeno s pozicije tekući prijenosi za gospodarstvo.

Odluka o isplati minimalne plaće poslodavcima koji su zadržali radnike, a nije im omogućen rad odnosi se na razdoblje travanj i svibanj 2020. godine, stoji u Prijedlogu zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Dakle, ako Vlada ŽZH u utorak usvoji ovo zakonsko rješenje oko 2.000 radnika iz privatnog sektora kojima je onemogućen rad na osnovu naredbi Županijskog stožera civilne zaštite za travanj i svibanj će plaće dobiti iz županijskog proračuna.

Fena/Foto: Jabuka.tv

OGLASI

Loading