Select Page

Vozači oprez: Na cestama mogući odroni kamenja i zemlje, veliki kamen stvorio probleme na Kobilovači

Vozači oprez: Na cestama mogući odroni kamenja i zemlje, veliki kamen stvorio probleme na Kobilovači
Oprezno treba voziti po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik, upozoravaju iz AMSBIH u svom izješću o stanju na cestama.

Da je tome tako svjedoči nam primjer s regionalne ceste R-424 Mostar – Čitluk – Ljubuški na lokaciji Kobilovača gdje se veći kameni odron srušio s brda na cestu.

Kako javlja čitatelj portala Jabuka.tv, na terenu su već cestovne službe koje rade na otklanjanu odrona, ali ipak vozačima preporučujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, s obzirom da je u Hercegovini kišno vrijeme, a kolnici su skliski i mogući su odroni i na drugim lokacijama.

Iz AMSBIH ističu kako na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozače i zbog toga moli za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici M-16.2 Prozor – Jablanica u tunelu Jasen, osobna vozila prometuju obilaznicom u blizini, dok se vozila preko 7.5 t (osim autobusnog prometa) preusmjeravaju na alternativne pravce Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Vozači su upozoreni na učestale odrone kamenja i zemlje na kolnik na dionici M-17.5 Blidinje – Jablanica.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, promet se odvija usporeno uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

  • M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik,
  • M-4 Jelah – Doboj,
  • M-5 Jajce – Donji Vakuf (tunel Vinac), Gromiljak – Blažuj (Han Ploča – Kobiljača),
  • M-6 Ljubinje – Trebinje,
  • M-6.1 Široki Brijeg – Posušje (Podvranić),
  • M-16 Karanovac – Crna Rijeka (kanjom Tijesno),
  • M-17 Mostar – Jablanica (most Begića i Begovića), Buna – Tasovčići, Tarčin – Konjic, Jošanica – Rajlovac,  Šešlije – Modriča, Maglaj – Doboj (Mravići),
  • M-17.5 Posušje – Rakitno,
  • M-18 Sarajevo – Trnovo,
  • M-19.2 Kladanj – Vlasenica.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji) i Pelagićevo – Gradačac (Turić Prosjek).

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, javljaju iz AMSBIH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading