Select Page

Vrijedne ruke samoukog umjetnika Mate čuda čine

Vrijedne ruke samoukog umjetnika Mate čuda čine

Svatko od nas nosi u sebi neki talent, a sretni su oni koji ga prepoznaju i dopuste mu da se razvije. Takav je upravo samouki umjetnik Mate Baćak, kojem nije bila potrebna škola da svoj dar pretoči u stvarnost. Srce ga je vodilo prema drvu, ali i kamenu i vrijedne ruke učinile su svoje.

Mate iza sebe ima mnoštvo radova, a svoja djela radi od materijala kojega nađe u okolini. Kako je rođen u tomislavgradskom naselju Letka, mnogi su mu radovi vezani uz taj kraj.

Mate kaže kako su drvo i kamen njegova inspiracija. Oblikujući ove materijale, svoje ideje pretvara u neobične i maštovite kreacije. Kao pravi Duvnjak mnoge je radove posvetio rodnom kraju, a posebno je ponosan na prostor svoje male konobe koji krase njegovi radovi.

Voli izrađivati stolice i stolove, lampe, kamine, vaze, a napravio je i savršeni drveni interijer. No, najviše ga veseli stolac u kojem često odmara i uživa u svojim radovima.

Njegovu malu čarobnu konobu posjećuju prijatelji, znanci, gosti, ali nerijetko i mladenci koji fotografije svojega najsretnijeg dana u životu rade upravo kod našega Mate.

OGLASI

Loading