Select Page

Vrijeme prošlo, vrijeme sadašnje Hercegovačka sela se mijenjaju

Vrijeme prošlo, vrijeme sadašnje  Hercegovačka sela se mijenjaju

Posuški i hercegovački pisci zapisali su jako puno o svom kamenom kraju, kršu i ljepoti. Tako je i Petar Bakula mlađi zapisao u pjesmi „Hercegovini“: O hridino siva o goleti naša, u tebi vrisak kadulja cvate, koliko je izmoljeno Bogu očenaša, koliko kapi znoja palo je na te.

I ovoga ljeta brojni Posušani sjete se proteklih teških vremena i sadašnjih. U Čitluku su zadovoljni dogradnji školske zgrade, igrališta i svega drugoga. Govori se i o urednosti svoga kraja i svim vrijednostima lokaliteta Ričina. Lijepo je Tribistovo, Vučipolje, Vir, Zagorje, P. Gradac i drugi krajevi.

Nekada se više radilo na njivama, vrtovi se ipak rade, a mnogi se žale na još uvijek zapuštene njive pa i okućnice. Sve se treba promijeniti na bolje i voljeti svoj dragi kamen, kažu u Lekinoj Dragi gdje bilo, kao i u drugim krajevima, mnogo ovaca i stoke, vršidbe žita Iz tuđine se „donose“ neki planovi i zamisli što će još više oživjeti posuški i hercegovački kraj. K tome se mnogi nadaju većem broju djece i mladih u svom dragom kraju.

Posušje.net/P.C.

OGLASI

Loading