Select Page

VRUĆE POSUŠKO LITO: Koncerti filmske glazbe, posuških bendova, klapa, Divljih Jagoda…

VRUĆE POSUŠKO LITO: Koncerti filmske glazbe, posuških bendova, klapa, Divljih Jagoda…

Prošlog ljeta Posušani i njihovi gosti među brojnim događajima uživali su i u nezaboravnom koncertu ”Sve ove godine”, koji je na jednom mjestu okupio sve živuće generacije posuških bendova.

A upravo je energija i emocija sa spomenutog koncerta pridonijela inicijativi Ivana Ramljaka Prče da organizira Rock akademiju, čiji su polaznici imali nedavno i promociju na svom prvom javnom nastupu u caffe bar Artist, kad su im uručene diplome i kada su dokazali oduševljenoj publici kako sviraju desetogodišnjaci i oni tek nešto malo stariji glazbenici.

Paralelno s Rock Akdemijom i drugim projektima, grupa posuških srednjoškolaca već dvije godine na Radio Plusu radi emisiju Filmska glazba, u kojoj promovira kultne filmske glazbene teme i soundtrackove filmova domaće i svjetske produkcije. Suradnja voditelja ovih projekata profesorice Gabrijele Bešlić, Ivana Ramljaka Prče i Ivana Petrovića dovela je do dva glazbena događaja, koji će se održati u programu Posuškog lita 2018, a to su Koncert Filmske glazbe i Povratak koncerta Posušje live.

Koncert Filmske glazbe je u nedjelju 29. Srpnja i ne njemu će osim gostiju iznenađenja, nastupiti posuški glazbenici Rock Akademija Posušje sa svoja dva benda, muška i ženska Klapa Zvizdan, Kućni bend Filmske glazbe, Manuela Maša Žulj, Jurica Tolo, Ina Čamber i Mate Slišković, Željo Penava, profesora Ante Bonić, Get Vintage bend iz Imotskog, a koncert će se održati na novoj pozornici, ispred zgrade općine kao proslava drugog rođendana emisije Filmska glazba, priopćili su organizatori.

Posušje live koji je krenuo na inicijativu udruge Dnevni boravak prije deset godina, a vrhunac doživio prošle godine koncertom ”Sve ove godine” na kojem su nastupili brojni posuški bendovi i glazbenici ponovno se vraća, a organizatori pozivaju i sve mlade bendove iz okolice Posušja da im se pridruže u ovoj svirci 10 kolovoza. Dva dana kasnije koncertno ljeto u Posušju završava nastupom Divljih jagoda i Tribute to Bijelo Dugme by Dreamers band, a početkom kolovoza već tradicionalno održava se Festival klapske pisme koji će ove godine trajati tri dana.

OGLASI

Loading