Select Page

Dječji vrtić u Rakitnu otvara svoja vrata

Dječji vrtić u Rakitnu otvara svoja vrata

Dječja ustanova „Veseli školarac“ potpisala je jučer s Mjesnom zajednicom Poklečani ugovor o najmu prostora za rad dječjeg vrtića na području Rakitna. Ugovor je potpisan nakon provedenog javnog natječaja o zakupu prostora namijenjenog za vrtić. Prostorije vrtića u Rakitnu će od mjeseca rujna ove godine prvi put otvoriti vrata mališanima i roditeljima s područja Rakitna, a vrtić je podsjetimo, smješten u sklopu Osnovne škole Ante Brune Bušića u Rakitnu. Trenutno su u tijeku prijave djece za boravak u vrtiću koji s radom počinje od 1. rujna. U vrtić se primaju djeca od prve godine života, organiziran je i boravak djece do petog razreda osnovne škole, radno vrijeme vrtića je od 7 do 17 sati, a roditeljima će biti na raspolaganju i program pripreme djece za polazak u školu. Prijavit se možete na broj mobitela 063 782 696 (Katarina Senjak).
Prvi vrtić na području Rakitna
Prostorije za prvi vrtić na području Rakitna organizirala je, izgradila i osigurala Mjesna zajednica Poklečani uz pomoć sredstava općine Posušje, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša ŽZH, Ministarstva gospodarstva ŽZH te vlastitih sredstava.
Prostor je površine 216,15 m2 zatvorenog prostora i uređen je namjenski za dječji vrtić. Budući da prostor nije opremljen potrebnom opremom za rad vrtića, opremanje vrtića je obveza najmoprimca i ostaje u vlasništvu najmoprimca. Prostor vrtića u Rakitnu sastoji se od dvije vrtićke sobe površine 38,70 m2 i 36,30 m2, jaslica površine 21,56 m2, WC – a namijenjenog za vrtićku djecu površine 13,03 m2, WC – a namijenjenog za odrasle površine 7,34 m2, ureda vrtića, kuhinje, hodnika, dvonamjenske vrtićke učionice, površine 33,87 m2, koju bi za vrijeme održavanje redovne školske nastave koristila Osnovna škola, a poslije završetka nastave bi služila za potrebe dječjeg vrtića (produženi boravak za školsku djecu).
Podsjetimo i da je „Veseli školarac“ dječja ustanova koja u Posušju ima već dugu tradiciju pružanja usluga čuvanja djece od prve godine života do petog razreda osnovne škole. U svom novom i potpuno opremljenom objektu na putu za Grude svake godine imaju oko 150 korisnika, te 15 zaposlenih djelatnika.
Nove vrtićke prostorije u Rakitnu od iznimne su važnosti za roditelje s područja Rakitna koji su zaposleni i kojima će ova usluga u mjestu gdje žive sigurno znatno olakšati svakodnevni život.

OGLASI

Loading