Select Page

VSTV o osnivanju novih općinskih sudova u Grudama, Posušju i Tomislavgradu

VSTV o osnivanju novih općinskih sudova u Grudama, Posušju i Tomislavgradu

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH (VSTVBiH) zakazalo je za 22. i 23. ožujka sjednicu na kojoj će, među ostalim, biti razmatran Godišnji izvještaj o radu Ureda disciplinskog tužitelja (UDT) koji djeluje pri VSTV-u, kao i Program rada VSTV-a za 2017. godinu, potvrđeno je Feni u toj instituciji.

Kako je planirano, na početku prvog dana zasjedanja članovima VSTV-a BiH obratit će se veleposlanik Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson.

Prema prijedlogu dnevnog reda, na sjednici VSTV-a će biti predstavljeni projekti u pravosuđu koje financira vlada Velike Britanije.

Nadalje, članovi VSTV-a bi se trebali očitovati o popisu identificiranih rizika i faktora rizika za narušavanje integriteta u pravosudnim institucijama BiH.

Jedna od točki dnevnog reda odnosi se na inicijativu za osnivanje dvaju novih općinskih sudova u Zapadnohercegovačkoj županiji – u Posušju i Grudama (Inicijativa za izmjenu i dopunu Zakona o sudovima FBiH izaslanika u Domu naroda Paralmenta FBiH), te na Prijedlog za izmjenu i dopunu Zakona o sudovima FBiH za osnivanje jednog novog suda u HBŽ – Općinskog suda u Tomislavgradu.

Na dnevnom redu sjednice je i donošenje određenog broja odluka u vezi s istekom mandata, odnosno imenovanjima nositelja pravosudnih funkcija u BiH.

grude-online.info

OGLASI

Loading