Select Page

Vučiću i Obranu premoćna pobjeda

Vučiću i Obranu premoćna pobjeda

Mađarski premijer Viktor Orban proglasio je pobjedu na nedjeljnim parlamentarnim izborima, ustvrdivši da je zajedno sa svojom strankom Fidesz obranio “slobodu i suverenitet Mađarske”.

Okružen vodećim članovima stranke, trijumfalni Orban (58) rekao je da su ostvarili izbornu pobjedu unatoč svih loših izgleda. “Ostvarili smo pobjedu tako veliku da se vidi čak i s Mjeseca”, rekao je. “Obranili smo suverenitet i slobodu Mađarske.”

Preliminarni rezultati nakon 98 posto prebrojanih glasova na nacionalnim stranačkim listama pokazali su da je Orbanova stranka Fidesz vodeća s 53,1 posto glasova prema 35 posto za šesterostranački oporbeni savez Petera Marki-Zaya. Fidesz je također u prednosti u 88 od 106 izbornih jedinica u kojima se bira po jedan zastupnik.

Na temelju trenutnih djelomičnih rezultata, Nacionalni izborni ured objavio je da će Fidesz imati 135 mjesta, dvotrećinsku većinu, a oporbeni savez 56 mjesta u parlamentu. Stranka krajnje desnice Naša domovina također je ušla u parlament s osvojenih sedam mjesta.

Riječ je o četvrtoj Orbanovoj uzastopnoj izbornoj pobjedi.

Pobjeda VUČIĆA u Srbiji

U SRBIJI su održani predsjednički i parlamentarni izbori na kojima se očekuje da šef države Aleksandar Vučić osvoji drugi uzastopni mandat, a njegova Srpska napredna stranka (SNS) započne drugo desetljeće vlasti.

Rezultati se broje uživo na web stranicama Republičke izborne komisije.

Vučić uvjerljivo vodi i na predsjedničkim i na parlamentarnim izborima.

OGLASI

Loading