Select Page

Vukman: Hercegovina još uvijek dobro čuva svoju vjeru

Vukman: Hercegovina još uvijek dobro čuva svoju vjeru

U organizaciji župnog ureda Posušje sinoć je u vjeronaučnom centru održana „Večer s autorom“ , a gost je bio novinar i publicist Zoran Vukman,. Autor je održao prigodno predavanje „Bogoubojstvo zapada“. To je ujedno i naslov autorove nove knjige koja je ovih dana izišla iz tiska.

Radi se o knjizi koja šokira svojim uvidima o zapadnoj civilizaciji nakon “smrti Boga” i bavi se kritikom rodne ideologije na do sada neviđen način, kroz popularnu filozofiju i esejistiku koja vas od početka do kraja vodi kroz jedan duhovni triler i dekodiranje gender koda kao jedne od najveće prijevare u povijesti čovječanstva.

Autor upozorava da je obitelj u najvećoj opasnosti i da je izložena najsnažnijem udaru i vijetrometinama.

Je li rodna ideologija jedan od znakova sutona naše civilizacije? Odgovor potražite u knjizi koja dekodira gender mit u njegovoj skrivenoj simbolici koja krivotvori ne samo ishodišta ljudske naravi i tradicije, nego i izokreće prastaru biblijsku simboliku i izravno se suprotstavlja konceptu judeokršćanskoga Boga.

Prisutni sinoć u vjeronaučnom centru su se zainteresirali za temu knjige i autorova predavanja te su više od pola sata postavljali dodatna pitanja. Među njima ističemo pitanje o tome koliko mi kao pojedinci možemo učiniti i na koji se način boriti protiv ovih nasrtaja na obitelji. Autor je preporučio da započnemo od sebe, od svoje obitelji, da odgajamo djecu u vjeri, da svoj brak živimo u vjeri, da obitelji posvetimo Gospi ili Presvetom srcu Isusovu. Isto tako zbog dostupnosti mnogih društvenih platformi, mi se možemo i organizirati u grupe i dizati glas za ono što je prirodno, za ono što je kršćanski.

U više navrata autor je pohvalio ljude u Hercegovini. „Kroz povijest ste izloženi raznim udarima, kroz povijest se na vjetrometini. Gurnuti se u nekakav mrtvi kut, i u trenutnoj političkoj situaciji u BiH, ali i u hrvatskoj javnosti. Međutim vi opstajete zahvaljujući vjeri.“, kazao je Vukman. Priznao je da već duže vrijeme nigdje nije u javnosti čuo pozdrav Hvaljen Isus i Marija dok sinoć nije došao u Posušje.

Posusje.net

OGLASI

Loading