Select Page

Za 130 poljoprivrednih proizvođača 43.000 litara dizelskoga goriva

Za 130 poljoprivrednih proizvođača 43.000 litara dizelskoga goriva

Započela je isporuka dizelskoga goriva za poljoprivredne proizvođače s područja općine Domaljevac-Šamac u Posavskoj županiji.

Kako su naveli iz Općine Domaljevac-Šamac, potporu su ostvarili poljoprivredni proizvođači koji su u protekloj godini ostvarili potporu po hektaru obradive površine na federalnoj ili županijskoj razini, a koji su ažurirali podatke u Registru poljoprivrednih gospodarstava te prijavili proizvodnju u 2022. godini. Predviđena je dodjela 43.000 litara za 130 poljoprivrednih proizvođača s područja općine Domaljevac-Šamac.

Gorivo se dodjeljuje poljoprivrednim proizvođačima na temelju odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o davanju na trajno korištenje bez naknade dizelskog goriva u količini od 1,400.000 litara iz postojećih zaliha federalnih robnih rezervi poljoprivrednim proizvođačima (50 litara goriva po hektaru) u Federaciji Bosne i Hercegovine, a prema službenim popisima Federalnoga ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i županijskih vlada radi hitne intervencije izazvane rastom cijena energenata na tržištu Federacije BiH, podsjećaju iz Općine Domaljevac-Šamac. Ova će pomoć poljoprivrednicima u Federaciji BiH barem malo pomoći u ublažavanju negativnih učinaka na njihovu proizvodnju. (ri)

vecernji.ba

OGLASI

Loading