Select Page

Za Karate klub Posušje je sa 135 medalja iznimno uspješna 2023. godina

Za Karate klub Posušje je sa 135 medalja iznimno uspješna 2023. godina

U prošloj godini članovi Karate kluba Posušje odradili su čak 27 turnira. Na tim natjecanjima osvojili su ukupno 135 medalja od čega je 34 zlatnih,42 srebrenih i 59 brončanih. Članovi i natjecatelji ovog posuškog kluba na tim natjecanjima imali i čak 76 finalnih mečeva. Na tim turnirima, članovi kluba su nastupali u četiri različite države.

Tako su članovi kluba nastupili na Grand Prix Croatia u Samoboru, na osmom Valentinovu u Tuzli u BiH, na petom Baščaršija kupu u Sarajevu, zatim na Ilidža openu, Grand karate Funu u Zagrebu, na prvom kolu karate lige regije Hercegovina u Ljubuškom, na Kupu Jadrana u Splitu, na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, na 19. Karate kupu Futura u Bugojnu, na četvrtom Split karate kupu u Splitu, na drugom kolu regionalne karate lige regije Hercegovina u Mostaru, na Kupu prijateljstva u Mostaru, na Perfekt openu u Zenici, na trećem kolu karate lige regije Hercegovine u Širokom Brijegu, zatim na drugom Zrinjski karate kupu u Mostaru, na 27. Međimurje openu u Čakovcu, na Balkanskom prvenstvu u Tirani u Albaniji, na 22. Croatian karate openu u Rijeci, na Mostar kupu u Mostaru, na prvenstvu Hrvatske u Prelogu, na Castra openu u Banja Luci, na 11. Energija Grawe kupu u Banjoj Luci, na šestom Mostar openu u Mostaru, zatim i na četvrtom kolu karate lige regije Hercegovina u Posušju, na natjecanju Karate 1 series A u Matosinhosu u Portugalu, te na šestom Mawashi openu u Sarajevu, kao i na petom kolu karate lige regije Hercegovina u Širokom Brijegu.

Od pojedinačnih rezultata, priznanja i natjecanja vrijedi istaknuti i Ivanu Galić koja je prošle godine po šesti put izabrana za najbolju seniorku Posušja na izboru sportaša godine Sportskog saveza općine Posušje. Na istom izboru, trener Marko Čamber dobio je posebno priznanje za zaslužnog športskog djelatnika u 2023. godini. 

U Zagrebu je održan licencirani seminar za trenere na kojem je bio i naš trener Marko Čamber. Ivana Galić  bila je treća na Wings for Life World Run otrčala je sjajnih 14,5 km. Na drugoj Posuškoj desetki Marko Čamber, Ivana Čamber te Ivana Galić otrčali su 10 km, Mario Kovač bio je drugi na utrci na 600 m. Na istoj utrci, odnosno Posuškoj desetki Ivana Čamber bila je druga najbrža Posušanka, a Ivana Galić treća. Ivana Galić te njena kolegica Antonija bile su prve u štafetnoj utrci u kategoriji žena.

Članovi kluba trčali su i utku „Tri crkve – jedna župa“ u lipnju prošle godine na kojoj su Ivana Galić i Marko Čamber otrčali 10 km.

Osim toga, sudjelovali su i na “Kung fu kamp seminar” u Doboju. Klub je bio i domaćin četvrtog kola karate lige regije Hercegovina. Nastupili na dva prvenstva Hrvatske, Balkanskom prvenstvu te Svjetskoj ligi u Portugalu.

Članovi su uspješno položili za viša zvanja

Lea Rezo najuspješnija je bila natjecateljica na “Kup prijateljstva”, u Mostaru, dok je Karate klub Posušje bio treći najuspješniji klub na Kupu prijateljstva u Mostaru.

„Za kraj se želimo zahvaliti svim članovima, njihovim roditeljima, sponzorima (posebno Elektroprivredi HZHB) te svima koji su doprinijeli u radu našeg kluba, hvala svima od srca. Još jednom svima želimo, a posebno našim članovima što uspješniju 2024.godinu“, kazali su nam iz Karate kluba Posušje.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading