Select Page

Za projekte vodnog gospodarstva Vlada ŽZH izdvojit će 600 000 KM

Za projekte vodnog gospodarstva Vlada ŽZH izdvojit će 600 000 KM

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, je na prijedlog Ministarstva gospodarstva, donijela Odluku o planu utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ za 2015. godinu.

Ovom Odlukom preko Ministarstva gospodarstva financirati će se projekti vezani za vodno gospodarstvo u ukupnom iznosu od 600 000,00 KM.

U navedenoj Odluci objekti financiranja su izgradnja vodovodne mreže u naselju Cerno te rekonstrukcija i dogradnja pročistača otpadnih voda u  Ljubuškom u ukupnom iznosu od 180 000,00 KM, izgradnja transportnog cjevovoda od čvora 38 do čvora 39 u smjeru Vira i izgradnja crpne stanice Zmijnac u sklopu vodoopskrbnog sustava Rakitno u općini Posušje u iznosu od 120 000,00 KM. Za općinu Grude će se izdvojiti također 120 000,00 KM za izgradnju nove vodovodne mreže i poboljšane postojeće u naselju Tihaljina, vodoopskrba naselja u općini Grude s vodoopskrbnog sustava Posušje i izgradnju kolektora fekalne kanalizacije, dok će se za Široki Brijeg predviđeni iznos od 180 000,00 KM izdvojiti za izgradnju kanalizacijskog  kolektora, redovno održavanje i čišćenje kanala hidro-sustava i za izgradnju crpne stanice „Buhovo“.

Ovom odlukom zauzeo se strateški cilj i ulažu veliki napori i značajna financijska sredstva za osiguranje dovoljnih zaliha čiste pitke vode za sva naselja koja je trenutno nemaju, kao i održavanje postojeće vodoopskrbe i izgradnje kanalizacijskih kolektora.  Isto tako nastavak je uspješne zajedničke suradnje na projektima vodnog gospodarstva između općina u ZHŽ-u i Ministarstva gospodarstva ŽZH.

Posušje.net

OGLASI

Loading