Select Page

ZADAR: Frami Posušje nagrada za najbolji tekst

ZADAR: Frami Posušje nagrada za najbolji tekst

U subotu, 18.5.2019. godine, održan je 7. Festival duhovne glazbe “Svjetlost dolazi“ Zadar 2019.

Na Festivalu duhovne glazbe izvodi se suvremena kršćanska glazba, različitih žanrova – pop, šansona, etno, klasika, gospel; na kojem nastupaju izvođači iz različitih krajeva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uz pratnju festivalskog benda. Festival je natjecateljskog karaktera.

Na ovogodišnjem Festivalu duhovne glazbe „Svjetlost dolazi“ nastupalo je 12 izvođača iz raznih krajeva Hrvatske te dvoje izvođača iz Bosne i Hercegovine. U ranim jutarnjim satima, pod vodstvom fra Joze Hrkaća i voditeljice zbora gospođe Josipe Jukić, 10 izvođača iz naše Frame se uputilo u Zadar, gdje smo stigli oko 12 sati. Nakon toga, uslijedila je naša tonska proba u HNK Zadar. Nakon probe imali smo slobodno vrijeme. Posjetili smo redovnike župe “Ivana Krstitelja” koji su nas lijepo ugostili. Ni kiša nas nije spriječila da prošetamo gradom i vidimo njegove znamenitosti.

Festival je počeo u 19:30 sati. Naša Frama Posušje prva je nastupila s pjesmom “Pripravi put Gospodinu”, za čiju su glazbu zaslužni Mijo Mandurić i Domagoj Mandurić, a tekst su napisali Ana Rezo i Mijo Mandurić. Aranžman su složili Mijo Mandurić i Jure Širić, a finalizirao ga je Josip Joca Vukoja. Naše framašice odlično su izvele nastup.

Nakon preostalih 11 nastupa uslijedila je dodjela nagrada. Nagradu za najbolji aranžman osvojio je Andrija Maltar s pjesmom “Isuse živote moj”, nagradu za najbolji tekst dobila je Frama Posušje s pjesmom “Pripravi put Gospodinu”. Nagradu publike i stručnog žirija dobila je Matia Čirjak s pjesmom “Najveći”, a nagradu za najbolju glazbu Ivica Bajtal s pjesmom “Uvijek kraj mene”.

Ovogodišnji voditelji bili su Iva Rogić i Igor Jelenić Toto. Uz pozitivnu atmosferu izvođači su pjesmom “Krovovi” zatvorili Festival nakon čega je uslijedio domjenak. Naši framaši su krenuli nazad u Posušje oko 22 sata puni sreće i veselja. Stigli smo u 2 sata ujutro umorni, ali sretni s događajem koji će nam ostati u srcima.

Frama Posušje

OGLASI

Loading