Select Page

PREDAO SE: Kukića je pretukao invalid HVO-a zbog izjava o Kordiću

PREDAO SE: Kukića je pretukao invalid HVO-a zbog izjava o Kordiću

Napadač (M. S.) na profesora Slavu Kukića sam se jučer predao u ranim popodnevnim satima, niti 24 sata nakon što ga je napao u njegovom kabinetu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak potvrdio je tu informaciju kazavši da je osumnjičeni sam došao u Policijsku upravu Mostar. Kako doznaje Večernjak radi se o Hrvatu, 80-postotnom invalidu Domovinskog rata HVO-a iz Potoka kod Mostara.

Već dao iskaz

On je, prema tim informacijama, otac momka kojega je policija privela večer ranije jer se utvrdilo da se napadač dovezao njegovim vozilom. Po policijskim izvorima, napadač je rekao istražiteljima kako je na Ekonomski fakultet došao u pripitome stanju isprovociran izjavama profesora Kukića u sarajevskim medijima o Dariju Kordiću kojemu je dan ranije organiziran doček u Busovači. Napadač je policiji posvjedočio kako je Kukića čekao petnaestak minuta u hodniku te da je nakon što se porječkao s profesorom oko slučaja Kordić, uzeo vješalicu s kojom je u nekoliko navrata udario profesora Kukića. Budući da su napadaču u kabinetu ispali ključevi vozila kojim se dovezao u krug sveučilišnog kampusa, policija je brzo pronašla vlasnika, njegovog sina. Profesor Kukić je nakon napada smješten na Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, gdje se još uvijek nalazi na liječenju. Nakon predaje i kada se s time slože liječnici, organizirat će se Kukićevo prepoznavanje napadača.

Profesionalna policija

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda izjavio je da je rasvjetljavanje slučaja napada na prof. Kukića potvrdila profesionalnost policije u HNŽ-u. “Brzo otkrivanje počinitelja napada je samo još jedan dokaz uspješnog rada policije u HNŽ-u. Svi politički i drugi pritisci kojima smo bili izloženi su bili apsolutno nepotrebni. Policiji u HNŽ-u samo treba osigurati normalne uvjete za rad i rezultati će biti na visokoj razini”, rekao je Bevanda. Kako se doznaje, tijekom noći nakon napada na profesora Kukića, iz sarajevskih političkih krugova se po svaku cijenu nastojalo slučaj izuzeti iz nadležnosti policije te time potvrditi političku umiješanost u napad. Inače, osudu napada na profesora Sveučilišta u Mostaru uputile su brojne političke stranke i institucije. Odreda su to učinili iz Sveučilišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog sabora, HDZ-a 1990., Hrvatske republikanske stranke, ali i američkog Veleposlanstva i OHR-a.

VLM

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading