Select Page

ZAGREB: Zbog generala Praljka uklonjena četiri murala

ZAGREB: Zbog generala Praljka uklonjena četiri murala
Uoči 30. obljetnice pada Vukovara nevjerojatne scene na zagrebačkom Laništu. Dvojica radnika uklonila su četiri murala s trafostanice.

Jedan od murala koji su s trafostanice na zagrebačkom Laništu uklonili radnici bio je posvećen Vukovaru, vodotornju i memorijalnom groblju, drugi 204. gardijskoj brigadi, jedan generalu Praljku, a posljednji je bio posvećen Dinamu.

U kasnim popodnevnim satima na tom su se dijelu počeli okupljati prosvjednici, mahom branitelji, kako bi iskazali nezadovoljstvo tim činom.

Među njima bio je i poznati zagrebački psihijatar, dr. Herman Vukušić.

Taj mural je jutros uklonjen po prijavi predsjednika Gradskog vijeća Novi Zagreb-zapad, otkrio je Vukušić za portal Direktno, a kojega su novinari nazvali da im kaže nešto više o prosvjedu koji je u tijeku.

Problematičan na muralu je bio, kaže Vukušić, general Slobodan Praljak, “koji je po njemu (predsjedniku Gradskog vijeća) ‘osuđeni’ ratni zločinac”. Glavnina murala odnosila se na križeve, hrvatsku zastavu i vodotoranj Grada Vukovara uz tekst “Nikada narod zaboravit neće” i sve je to uklonjeno.

Kaže da se do večernjih sati oko trafostanice okupilo stotinjak prosvjednika koji čekaju dozvolu HEP-a da se može napraviti novi mural s motivima koji su, kako kaže Vukušić, dopušteni.

Ovo je zaista točka na točku na točke sustavne viktimizacije i maltretiranja braniteljske populacije i ako se itko pita zašto se toliko tih ljudi do sada ubilo, a ubilo ih se više od dvije brigade, nisu se ubili zbog ratnih stresova, koliko zbog ovakvog ponižavanja, poručio je Vukušić te dodaje da ovakve stvari nikome nisu potrebne.

www.jabuka.tv | Foto: Igor Soban/PIxsell

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading