Select Page

Odličan nastup braće Petric na Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Poljskoj

Odličan nastup braće Petric na Svjetskom kuglačkom prvenstvu u Poljskoj

Reprezentativci Bosne i Hercegovine vratili su se kući sa devetog ekipnog Svjetskog prvenstva u kuglanju koje je prošli tjedan započelo u Poljskoj.

Iako je u konkurenciji od 14 reprezentacija Bosna i Hercegovina završila na devetom mjestu, u nastupu bosanskohercegovačke reprezentacije braća Ivan i Pere Petric zabilježili su odličan nastup. Već u prvoj utakmici oborili su rekord bosanskohercegovačke reprezentacije i srušili 3771 čunj. Moramo naglasiti da kapetan posuškog kuglačkog kluba Ivan Iko Petric ujedno i kapetan reprezentaciji postavio novi pojedinačni rekord na svjetskim prvenstvima za BiH sa 668 oborena čunja.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala je u skupini s Estonijom, Austrijom i Njemačkom, te iako s vrlo dobrim rezultatima, skupinu nije uspijela proći. Na devetom ekipnom svjetskom kuglačkom prvenstvu koje se održava u gradu Tarnowo Podgorne u Poljskoj, a koje je započelo 23. listopada, a završava u subotu 30. listopada nastupila je reprezentacija Bosne i Hercegovine koju čine Nemanja Galić, Nermin Kasumović, Darko Lotina, Miodrag Trklja, Nermin Hrustemović, Dragan Šukalo te Ivan i Pere Petric iz Posušja.

Braću Petric već ovaj vikend čeka nova prvenstvena utakmica. Idući protivnik Posušju je ekipa Minerala iz Teslića. Utakmica se igra u sklopu 7. kola kuglačke premjer lige Bosne i Hercegovine.

Radioposusje.ba (Tekst: Z. Pišković, foto: Kuglački klub Posušje)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading