Select Page

Zagrebački Advent počinje 2. prosinca, a ovogodišnji donosi i neke promjene

Zagrebački Advent počinje 2. prosinca, a ovogodišnji donosi i neke promjene

Zagreb i njegovi brojni posjetitelji s nestrpljenjem iščekuju novi Zagrebački Advent koji će trajati od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018.

“Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka. Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu”. Tako Turistička zajednica grada mami na adventska događanja na svojoj web stranici.

No, svi oni koji su proteklih godina božićnu čaroliju tražili na ulicama hrvatske metropole, znaju da ih čeka Ledeni park, Fuliranje, Advent u tunelu, Advent na Strossu, Gornjem gradu i naravno Zrinjevcu, u aleji platna gdje je sve i počelo. I ove godine slušat će se koncerti s božićnih balkona i festival božićnih pjesama, piše Dnevnik.hr

Već petu godinu zaredom, Zagreb se pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem, a očekivanja od najveselijeg gradskog događanja su velika s obzirom da je zagrebački Advent i prošle i pretprošle godine proglašen najboljim u Europi na portalu European Best Destinations.

Svaka nova titula privlači tisuće novih posjetitelja koji traže zabavu pa je Zagreb tako pomoću božićnih događanja “podebljao” turističke brojke, ali i zaradu. Naime, lani je u nešto više od mjesec dana koliko je trajao Advent ostvareno 120.000 dolazaka i 230.000 noćenja, što je rast od 22 odnosno 20 posto.

Zahvaljujući Adventu Zagreb je lani u nešto više od mjesec dana zaradio oko 400 milijuna kuna. Naime, po istraživanju TZ Grada i Instituta za turizam, odnosno provedenoj anketi, od 1. prosinca 2016. do 8. siječnja 2017. ukupna potrošnja generirana Adventom u Zagrebu iznosila je između 390 i 438 milijuna kuna, piše Dnevnik.hr.

OGLASI

Loading