Select Page

Zanimljiv i bogat program na 24. Ljubuškom karnevalu

Zanimljiv i bogat program na 24. Ljubuškom karnevalu
Dugo očekivani 24. Ljubuški Karneval održava se sutra uz brojne goste iz inozemstva.

U međunarodnoj karnevalskoj povorci tako će sudjelovati pet karnevalskih skupina iz Hrvatske, dvije iz Slovenije te jedna iz Crne Gore. Zajedno s domaćim karnevalskim skupinama iz Ljubuškog i BiH, povorka ukupno broji 21 skupinu, a predvode je predstavnici Federacije europskih karnevalskih gradova – FECC.

Sve će započeti u ranim jutarnjim satima u selu Prologu gdje će okupljeni mačkari krenuti u auto-kolonu kroz ljubuška sela. Za to vrijeme, predstavnicima FECC-a bit će upriličen prijem kod ljubuškog gradonačelnika Vedrana Markotića.

Točno u podne maškari će zaposjesti grad. Skup svih maškara dogodit će se u centru grada, kod Osnovne Škole Marka Marulića, odakle će u 12,30h krenuti Međunarodna karnevalska povorka prema Centru malih športova. Oko 13h počinje bogat zabavni program na Centru malih športova u Ljubuškom, koji će trajati otprilike do 14,30h.

U poslijepodnevnim satima program se nastavlja u Prologu. Tamo je od 16h karnevalski grah za sve posjetitelje, kao i dobro poznati lokalni program „Prološka oporuka.“

Oko 18h ili nešto kasnije predviđeno je spaljivanje Marka Karnevala, zavisno o prvom sumraku. Nakon spaljivanja i vatrometa kreće „Bal pod maskama“ do kasno u noć, u sklopu kojeg će se dodijeliti i nagrade najboljim maskama.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading