Select Page

Zapadnohercegovačka županija uvodi elektroničke upise za osnovne i srednje škole

Zapadnohercegovačka županija uvodi elektroničke upise za osnovne i srednje škole

Centar za informacijske tehnologije SUMIT razvio je novi sustav elektroničkih upisa za osnovne i srednje škole u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Nakon što je prošle godine sustav uspješno primijenjen za upise u Hercegbosanskoj županiji, od ove godine u Zapadnohercegovačkoj županiji se kreće s upisima i u osnovne i srednje škole.

Ovaj novi sustav omogućit će učenicima i njihovim roditeljima jednostavnije i učinkovitije prijave za školsku godinu, a pomaže i školama u bržoj i učinkovitoj obradi prijava, priopćeno je iz Sveučilišta u Mostaru (SUM).

Elektronički upisi za osnovne škole planirani su za početak mjeseca travnja, a za srednje škole krajem lipnja.

“Sve škole u Zapadnohercegovačkoj županiji sudjelovat će u ovom projektu. Elektronički upisi će uvelike olakšati proces prijave za školu i smanjiti vrijeme potrebno za obradu prijava, što će koristiti i roditeljima i školama“, izjavio je voditelj ovoga projekta Robert Rozić.

Novi sustav elektroničkih upisa omogućit će učenicima i njihovim roditeljima da se prijave za školu putem interneta, u bilo kojem trenutku tijekom dana ili noći. Sustav će biti jednostavan za korištenje, a omogućit će roditeljima da unesu sve potrebne podatke o svom djetetu i odaberu osnovnu školu za koju se prijavljuju.

Ovaj projekt dio je projekta digitalne transformacije obrazovanja, koju provode škole koje nastavne planove i program izvode na hrvatskom jeziku u Bosni i Hercegovini, osim škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, u suradnji s Centrom za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru SUMIT.

Elektronički upisi su samo jedan od koraka koje škole poduzimaju kako bi unaprijedile svoje obrazovne programe i osigurale bolje iskustvo učenicima, navode iz SUM-a.

Projekt digitalne transformacije obrazovanja provode Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Posavske županije, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Srednjobosanske županije, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, Zavod za odgoj i obrazovanje ZHŽ i HBŽ i Zavod za školstvo Mostar u suradnji sa SUMIT-om.

VL

OGLASI

Loading