Select Page

Započela izrada Zakona o vatrogastvu ŽZH

Započela izrada Zakona o vatrogastvu ŽZH

U Grudama je održan sastanak Povjerenstva za izradu Zakona o vatrogastvu ŽZH imenovanog od strane Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Na sastanku se raspravljalo o mogućnostima izrade Zakona, kao i smjernicama za izradu istog. Sastanak je vodio predsjednik Povjerenstva Zoran Polunić, pomoćnik ravnatelja Uprave civilne zaštite za administrativno-pravne i ekonomske poslove.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke je organizirala i obuku druge skupine Povjerenika civilne zaštite tijela županijske uprave koju je vodio pomoćnik ravnatelja za zaštitu i spašavanje, zaštitu od požara i vatrogastvo Mladen Bošnjak.

Nazočne je u ime ravnatelja pozdravila Anamaria Begić koja ih je upoznala sa samim imenovanjem Povjerenika koje je regulirano Zakonom o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 23/20).

Između ostaloga, Mladen Bošnjak upoznao je Povjerenike sa njihovim zadaćama i obvezama, ukazao na važnost djelovanja povjerenika kao i ostalih službi u sustavu zaštite i spašavanja, te istaknuo da bi u skoroj budućnosti i općine i gradovi trebali imenovati povjerenike ponajprije u mjesnim zajednicama, ali i u tijelima lokalne uprave, objavljeno je na Facebook stranici Uprave civilne zaštite ŽZH.

(www.jabuka.tv | Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading