Select Page

STRAH OD BIJEGA: Traži se još 60 dana pritvora za Lijanoviće i Bahilja

STRAH OD BIJEGA: Traži se još 60 dana pritvora za Lijanoviće i Bahilja

Tužiteljstvo BiH uputilo je prijedlog za produženje pritvora u predmetu kodnog naziva „Meso“, u kojem se traži produženje pritvora za 60 dana, za osumnjičene: Ivanković-Lijanović Jerka, Ivanković-Lijanović Slavu, Ivanković-Lijanović Jozu, Bahilj Milorada i Galić Mirka, navedeno je u priopćenju za javnost državnog tužiteljstva.

Produženje pritvora, između ostalog, zatraženo je zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj za svjedoke ili suučesnike.

Sutra, u srijedu, se očekuje ročište na kojem će biti razmatran prijedlog tužiteljstva.

Također, Tužiteljstvo BiH je jučer zatražilo određivanje mjere pritvora za optuženog Šekarić Dragana, zv.“Pive“ koji je optužen za ratne zločine na području Višegrada, zbog informacija da je boravio i putovao u Srbiju, te prijetio zaštićenim svjedocima u ovom predmetu. Nakon što je zadržan, optuženom je određena mjera pritvora.

Tužiteljstvo BiH, prije nekoliko dana, uputilo je žalbu na odluku Suda BiH, da se ukine pritvor osumnjičenom Andriji Bjeloševiću i još osam osumnjičenih u predmetu u kojem se istraga vodi za ratne zločine na području Doboja i Teslića, koje su počinili pripadnici jedinice „Miće“.

Radi se o predmetu koji je Tužiteljstvu BiH proslijeđen na procesuiranje iz Haškog tribunala, a Tužiteljstvo BiH je zatražilo da se odredi mjera pritvora kao jedina mjera koja će osigurati neometanu istragu i koja je u interesu istrage, jer je već evidentirana uznemirenost žrtava i svjedoka na tom području.

Tužiteljstvo BiH očekuje odluku o žalbi kojom se traži određivanje pritvora, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužiteljstva BiH.

klix.ba

OGLASI

Loading