Select Page

Započeli VI. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Započeli VI. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Šesti dani pobijenih hercegovačkih franjevaca započeli su sinoć u samostanskoj crkvi u Širokom Brijegu molitvom krunice i razmatranjem koje su predvodili župnik fra Stipe Biško i ministranti, priopćeno je iz Vicepostulature postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, prenosi Fena.

Svetu misu zadušnicu za pobijene franjevce i puk predvodio je fra Ante Bekavac. Na svetoj misi je pjevao Zbor Sv. Nikole Tavelića iz Dobrkovića, pod ravnanjem Marije Cigić, a čitanja i molitvu vjernika predvodili su ministranti.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje radove pristigle na Nagradni natječaj o pobijenim franjevcima. Prvu nagradu osvojila je Matea Čobanac iz Glamoča za rad “Hej, ubojico, kako si?”. Drugu nagradu osvojila je Lucija Rotim iz Čapljine za pjesmu “1942. – 1945.”, a trećenagrađena je učenica iz Mostara Nikolina Beus za svoj računalni uradak “Stradanja širokobrijeških franjevaca”.

Osnovna škola Ivana Gundulića iz Mostara, Prva OŠ u Širokom Brijegu i OŠ Stjepana Radića u Prisoju nagrađene su kompletom knjiga u izdanju Vicepostulature.

Nakon svete mise upriličeno je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, kako je to inače uobičajeno četvrtkom u širokobriješkom samostanu.

HMS

OGLASI

Loading