Select Page

Započeo 19. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

Započeo 19. malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje

U ponedjeljak je otvoreno 19. izdanje malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, a na tribine igrališta OŠ Ivana Mažuranića došli su brojni gledatelji i navijači.

I ove godine za organizaciju je zadužen Športski savez općine Posušje.

Jedan od najatraktivnijih športskih događaja Posuškog lita, Malonogometni turnir mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje, započeo je himnom hrvatskog naroda Lijepom našom, uslijedila je i minuta šutnje za sve umrle i poginule sudionike turnira kao i za sve posuške branitelje koji su dali svoj život na oltar Domovine.

Turnir je svečano, prigodnim riječima, otvorio načelnik općine Posušje Ante Begić. U svom obraćanju načelnik je čestitao i zahvalio organizatoru, Športskom savezu općine Posušje na čelu sa predsjednikom Mariom Knezovićem što su nam i ovog ljeta omogućili da uživamo u nogometnim nadmetanjima.

Znamo koliko je svim ekipama bitan i važan naslov pobjednika ovog turnira, ne misleći samo u financijskom smislu, nego prvenstveno zbog prestiža i ponosa što će predstaviti svoju općinu u Ligi Hercegovine. Svim sudionicima turnira želim puno uspjeha, neka pobjedi najbolji, najspretniji i najsretniji, i naravno da sve protekne u sportskom duhu i fair-play atmosferi, kazao je načelnik Begić.

Predsjednik Športskog saveza općine Posušje Mario Knezović istaknuo je kako ovaj turnir iz godine u godinu plijeni veliku pozornost i posjećenost: Već prve večeri turnira zavidan je broj gledatelja na tribinama koji su došli popratiti ovaj događaj, koji je jedan od najposjećenijih u manifestaciji Posuško lito.

Samim time ovaj turnir iziskuje i popularnost kod naših sponzora, donatora, ekipa koje se prijavljuju, kao i djece koja su dio sportskih klubova, da svake godine dođu posjetiti i popratiti ovaj događaj u prekrasnom ambijentu, a činjenica što se događaj održava u centru grada samo je još jedna olakotna okolnost.

Sudionicima turnira želim puno sreće, neka pobjedi najbolji i neka pobjedi sport, kazao je nakon otvorenja turnira predsjednik Športskog saveza općine Posušje, Mario Knezović.

Ove godine na turniru će nastupiti 16 ekipa, podijeljeni u četiri skupine. Svaku večer igraju se tri utakmice. Prva utakmica počinje u 20 h , druga u 21 h a ona posljednja u 22h.

Nagrade su i ove godine predviđene za prva tri mjesta. Tako će ekipa koja ove godine osvoji turnir, uz pehar i medalju, dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 2 000 KM. Novčanu nagradu u iznosu 1 000 KM dobit će drugoplasirana ekipa, dok će trećeplasirana ekipa dobiti novčanu nagradu u iznosu od 500 KM. Drugo i treće mjesto također uključuju medalje i pehar. I ove godine proglasit će se najbolji strijelac, igrač i vratar turnira.

Pred punim tribinama igrališta u sklopu Osnovne škole Ivana Mažuranića snage u ponedjeljak odmjeravaju branitelj naslova Rakitno i Osoje, zatim Čitluk i Durmišuša te Meljakuša i Gornji Jukići.

Najbolja ekipa ovogodišnjeg izdanja Malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje predstavljat će Posušje u Ligi Hercegovine, čiji je ovogodišnji domaćin Grude.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading